meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

 
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», φροντίζει και φέτος όλο το Σεπτέμβρη να φτάσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη στα χέρια όλων των παιδιών, υπερπηδώντας το εμπόδιο της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους.
Από το Κέντρο του Χαμόγελου του Παιδιού στο Ίλιον θα δοθούν για όλον τον Δυτικό και Νότιο τομέα της Αττικής περίπου 1500 πλήρη πακέτα σχολικών ειδών σε άπορα παιδιά, εκ των οποίων περίπου 400 είναι για παιδιά που κατοικούν στο Ίλιον.

Πρόκειται για καινούργιες σχολικές τσάντες γεμάτες με τετράδια, μπλοκ, χάρακες, γόμες, ξύστρες, στυλό, μολύβια κλπ. Οι εθελοντές και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Χαμόγελου του Παιδιού και του Δήμου Ιλίου καταγράφουν το φύλο και την ηλικία των παιδιών και αντιστοιχούν τα σχολικά είδη ανάλογα και με τις ανάγκες της τάξης που θα πάει το κάθε παιδί.



Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλη Αυγουλά, επισκέφθηκε το Κέντρο του Οργανισμού στο Ίλιον και ενημερώθηκε αναλυτικά για όλη τη διαδικασία από την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Οργανισμού κα Τ. Σ.

Σημειώνουμε εδώ πως η διαδικασία πιστοποίησης της απορίας για να μπορεί κάποιος δικαιούχος να λαμβάνει τις κοινωνικές παροχές του Δήμου Ιλίου είναι θεσμοθετημένη, αξιοκρατική, αντικειμενική και παράλληλα ευέλικτη και ανθρωποκεντρική, με σεβασμό στο απόρρητο και στην προσωπικότητα του κάθε πολίτη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου