meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜMΕΝΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 
Αλλαγή επιδέσμων σε χειρουργημένους στους διαδρόμους σε απεριόριστη έκθεση μικροβίων. Οξυγόνο με προεκτάσεις του σωλήνα να βγαίνει στους βαριά ασθενείς στα ράντζα στον διάδρομο. 14 χειρουργεία κλειστά, για την ακρίβεια δεν άνοιξαν ποτέ για να λειτουργήσουν από την ίδρυση του νοσοκομείου. Συνολικά 100 κλίνες κλειστές στο 600 κλινών χωρητικότητας Αττικό νοσοκομείο σήμερα…
 
Σοκαριστικά τα συμπεράσματα που βγήκαν από την επίσκεψη αυτοδιοικητικών παραγόντων της Δυτικής Αθήνας στο Πανεπιστημιακό γενικό Νοσοκομείο Αττικόν στις 29 Μαΐου 2013. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Κώστας Παπαντωνίου, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής όλων των δήμων της Δυτικής Αθήνας και από περιφερειακούς συμβούλους, περιόδευσαν σε όλο το Νοσοκομείο συνομιλώντας με ιατρούς, ασθενείς, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό και καταγράφοντας επιτόπου όλη την ημέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Π.Γ.Ν. «Αττικόν» καθημερινά.
 
Πρέπει να καλύψουν δύο εκατομμύρια πληθυσμό κάθε φορά που εφημερεύουν μόνοι τους για όλη τη Δυτική Αθήνα στο Αττικόν. Τι και αν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εκλιπαρούν για κυλιόμενες εφημερίες μαζί με το Θριάσειο ή το Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας για αποσυμφόρηση.
130% πληρότητα έχει όλο το νοσοκομείο μόνιμα, 200% παρατηρείται μονίμως στις παθολογικές κλινικές που ήδη έχουν γεμίσει και τα ράντζα και δεν υπάρχει χώρος για άλλα στους διαδρόμους.
 
22 κρεβάτια μιας σπάνιας κλινικής, της Εντατικής για νεογέννητα παιδιά, είναι σήμερα κλειστά. Κλειστός και ένας μαστογράφος. Εντελώς κλειστή και η Ορολογική Κλινική -34 κλίνες-. Τρομακτική η έλλειψη σε τραυματιοφορείς που δε μπορούν να μεταφέρουν ασθενείς για να εξεταστούν και δεκάδες ραντεβού πάνε χαμένα, μπορεί ακόμη και ένας τραυματιοφορέας να αντιστοιχεί σε έναν πλήρη όροφο του νοσοκομείου σε ημέρα εφημερίας!
Το 2009 είχαν τελευταία φορά συμβάσεις για την ενίσχυση του Αττικού Νοσοκομείου με προσωπικό και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, οι ελάχιστοι εναπομείναντες απειλούνται και με την κινητικότητα..
 
Επίσης, ένα parking χωρητικότητας 1500 αυτοκινήτων που θα αποσυμφόριζε την κυκλοφορία σε όλο
Το Χαϊδάρι και θα εξυπηρετούσε δωρεάν ασθενείς και επισκέπτες στο νοσοκομείο έχει κολλήσει εδώ και καιρό, άγνωστο το γιατί, στα συρτάρια των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
 
 
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λαμπίρης, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Πλαγιανάκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Κουτσουμπέλης, εκπρόσωποι της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και του ΑΣΔΑ, ιατροί και διευθυντές κλινικών στο Αττικόν και όλοι οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες συμμετείχαν στο τέλος της περιοδείας σε μια συζήτηση με κοινό στόχο την καταγραφή σφαιρικά όλων των προβλημάτων και την άμεση άσκηση πίεσης για τη λύση τους. Έως τώρα με Ψήφισμα του Δημοτικού του Συμβουλίου μόνο ο Δήμος Ιλίου είχε ανεβάσει τους τόνους ζητώντας την προστασία των εργαζομένων στο Αττικό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Αθήνα.
 
Ένα Νοσοκομείο που σχεδιάστηκε να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα και όμως σήμερα από τα 27
κρεβάτια που διαθέτει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τα 13 παραμένουν κλειστά, την ίδια ώρα που από τα 700 συνολικά κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη χώρα μας τα 178 είναι κλειστά, γιατί το Ελληνικό κράτος δε μπορεί να καλύψει τα χίλια ευρώ κάθε μήνα που είναι ο μισθός ενός νοσηλευτή-ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε τρια νέα κρεβάτια της ΜΕΘ-.
 
Και πόσο έχουμε πληρώσει οι έλληνες φορολογούμενοι καθένα από τα κλειστά κρεβάτια εντατικών μονάδων;;; Περίπου 100.000€ το καθένα!
 
 
Συχνά τα φαινόμενα προσβολής της προσωπικότητας των ασθενών που αναγκάζονται να νοσηλευτούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, ενώ η εξάντληση των λιγοστών εργαζομένων από τις συνεχόμενες ατελείωτες ώρες εργασίας τους οδηγεί δυστυχώς σε λάθη που αποβαίνουν εις βάρος των ασθενών.

Την ίδια στιγμή, μιάς και το αίτημα για μια χημική τουαλέτα δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί από κανέναν αρμόδιο, όλος ο αύλιος χώρος του νοσοκομείου έχει μετατραπεί σε δημόσιο ουρητήριο από τους διερχόμενους οδηγούς ταξί!

Οι αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε το «Με Άλλα Μάτια» μιλούν από μόνες τους. Και τώρα το μπαλάκι στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Εδώ και δέκα χρόνια πάντως, καλή μπάλα δεν ήξερε να παίζει κανείς… Τώρα; Για να δούμε… Αλλά στη σημερινή Ελλάδα της κοινωνικής διάλυσης, πώς να υπάρχουν ελπίδες για την αξιοπρεπή, δωρεάν δημόσια υγεία;;;
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου