meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΛΕΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο 27/4/2013

Εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού μονοπατιού της Πάρνηθας

Τετράωρη εθελοντική εργασία για τον καθορισμό και την ανάδειξη του ιστορικού μονοπατιού της πολιτιστικής κληρονομιάς: Αρχαίο Φρούριο Φυλής-Υδραγωγός Ελευσίνας- Διπόταμα- Φυλή.

Με την ολοκλήρωση του επιλεγμένου καθορισμού θα δοθεί στους πεζοπόρους ανοιχτό και με σήμανση, ένα μονοπάτι που περνά από σημαντικής αρχαιολογικής σημασίας μνημεία, όπως ο αρχαίος υδραγωγός της Ελευσίνας (επισυνάπτονται φωτογραφίες από το τμήμα του μονοπατιού που έχει ήδη καθαριστεί). Ο Σύλλογος παρέχει γάντια και εργαλεία καθαρισμού.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 27 Απριλίου στο Δημαρχείο Φυλής (Χασιά) 8:00
Υπεύθυνος Καθαρισμού: Νίκος Σφακιωτάκης, τηλ.:6974315908
Δηλώσεις Συμμετοχής στο: 210-2411148



Υδραγωγός Ελευσίνας

Το υδραγωγείο του Θριάσιου Πεδίου θεωρείται έργο του Αδριανού. Μήκους πολλών χιλιομέτρων, το Αδριάνειο Υδραγωγείο μετέφερε καλής ποιότητας νερό από την Πάρνηθα και ήταν ένα τεράστιο τεχνικό έργο. Για την κατασκευή του θα πρέπει να εργάστηκαν τμήματα του στρατού υπό την καθοδήγηση μηχανικών εξειδικευμένων στην υδραυλική. Σήμερα οι κάτοικοι της Ελευσίνας το συναντούν μέσα στην πόλη κατα μήκος της οδού Δήμητρας με κατεύθυνση προς το Ιερό, το οποίο όμως δεν ήταν το μόνο ευεργετημένο.

Αρχαίο Φρούριο Φυλής

Το αρχαίο Φρούριο Φυλής κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.χ. για τον έλεγχο του δρόμου που ένωνε την Αττική με την Βοιωτία. Εκεί βρσκόταν ο Αρχαίος Δήμος Φυλής. Το οχυρό διατηρείται σήμερα σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση. Περιβάλλεται από παρθένο δάσος, ενώ η Θέα στην Αττική γη και τον Σαρωνικό κόλπο είναι μαγική. Η Πάρνηθα έχει ενταχθεί από το 1998 στο δίκτυο NATURA 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά και έχει ανακυρηχθεί τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου