meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας σε συνεργασία με το ελληνικό Κέντρο Σκύλων Οδηγών είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη.
Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του Φάρου Τυφλών και να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση της κινητικότητας των τυφλών με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του Κέντρου Σκύλων Οδηγών. Μπορούν επίσης να ξεναγηθούν στο Μουσείο Αφής το οποίο θα είναι ανοιχτό από 11:30 έως 16:00.

Η Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, έχει ως στόχο να προωθήσει την κατανόηση των θεμάτων αναπηρίας, τα δικαιώματα των ΑμεΑ και τα οφέλη που απορρέουν από την ένταξη τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής των κοινοτήτων τους. Είναι μια ευκαιρία για να επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους και ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.
  
Στο χώρο του Φορέα μας θα πραγματοποιηθούν 4 ξεναγήσεις:
·      στις 11:30π.μ. και στις 13:30μ.μ. για φοιτητές, εκπαιδευτικούς κ.ά.
·      στις 12:30 και στις 14:00μ.μ. για ομάδες ΑμεΑ.

Σε περίπτωση ομαδικής επίσκεψης - εκτός των παραπάνω ωρών και σε άλλες ημερομηνίες - υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης μετά από συνεννόηση.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ. : +30 210 9415222   
Fax : +30 210 9415271
Website: www.fte.org.gr 
E-mail: fte@otenet.gr
Κα Δώρα Καραμιχαλάκου (Κοινωνική Υπηρεσία ΦΤΕ)
Κα Γιώτα Μαριόλη (Κοινωνική Υπηρεσία ΦΤΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου