meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Μαρούσι που λειτουργεί ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς.

            Το «Χαμόγελο Του Παιδιού» σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, εγκαινίασε το Κέντρο το 2008. Ο συγκεκριμένος χώρος, συνολικής επιφάνειας 468,59 τ.μ., προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών και οικογενειών που στηρίζονται, διαθέτει τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αποθήκευση, διατήρηση και διανομή των ειδών που προέρχονται εξολοκλήρου από χορηγίες εταιρειών και δωρεές συμπολιτών.

Ο χώρος αυτός, που αποτελεί το πανελλήνιο συντονιστικό κέντρο της δράσης αυτής, παραχωρήθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού από το Δήμο Αμαρουσίου και στελεχώνεται από δύο (2) κοινωνικούς λειτουργούς, έναν (1) ψυχολόγο και έναν (1) αποθηκάριο.

Μέσα από τον χώρο παρέχονται:
bullet Μηνιαία υλική στήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με τρόφιμα, είδη ένδυσης- υπόδησης, παιχνίδια, σχολικά κλπ
bullet Κοινωνική υποστήριξη των οικογενειών (κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών, διασύνδεση με άλλους φορείς και οργανώσεις κλπ)
bullet Συμβουλευτική-ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο (σχολικά θέματα, προβλήματα στη σχέση της οικογένειας, στη σχέση με συνομηλίκους, σε απώλεια αγαπημένου προσώπου, προβλήματα διαβίωσης και συμπεριφοράς)
bullet Κάλυψη των υλικών αναγκών των Σπιτιών του συλλόγου

            Αντίστοιχο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων, λειτουργεί από το 2010 ως «παράρτημα» του κεντρικού και στο Δήμο Ιλίου σε συνεργασία πάντα με τον Οργανισμό.
Ο κ. Αυγουλάς, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Στήριξης Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου κα Νατάσσα Κόκκαλη, καθώς και από την Κοινωνική Λειτουργό που εργάζεται για το Χαμόγελο Του Παιδιού στο Κέντρο Στήριξης στο Ίλιον κα Τάνια Σχίζα, ξεναγήθηκε στο χώρο και συζήτησε λεπτομέρειες για τη λειτουργία του και τα πρακτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κατά τον εφοδιασμό του Κέντρου ή κατά την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

            Η λεπτομερής συζήτηση με την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου κα Σοφία Κούχη βοήθησε στην απομνημόνευση «καλών πρακτικών», καθώς ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ κοινωνικές δομές όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου