meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ ΣΕ 600 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ


  Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 ο Δήμος Ιλίου και η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, ανακούφισαν περίπου 600 παιδιά που δεν έχουν δυνατότητα υγειονομικής κάλυψης με δωρεάν παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς και χορήγηση ατομικών δελτίων υγείας στους μαθητές.



            Περίπου 100 παιδικά εμβόλια χορηγήθηκαν δωρεάν σε παιδιά απ’όλη τη Δυτική Αθήνα θωρακίζοντας την υγεία τους, 182 παιδιά εξετάστηκαν οδοντιατρικά, χορηγήθηκαν περίπου 150 σχολικές βεβαιώσεις, ενώ πάνω από 200 παιδιά εξετάστηκαν από τον παιδίατρο του Δήμου Ιλίου και από εθελοντές παιδιάτρους.

            «Η πρωτοβουλία αυτή είναι στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων υγείας του Δήμου Ιλίου με προτεραιότητα τα παιδιά», σημείωσε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Ζενέτος. «Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, λειτουργεί στο Ίλιον παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής όπου καταγράφουμε συνεχώς άπορα και ανασφάλιστα παιδιά και τους προσφέρουμε πλήρη παιδιατρική κάλυψη, ατομικά δελτία υγείας για το σχολείο τους και δωρεάν κάθε εμβόλιο που χρειάζονται» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος.
 
            Συγκλονιστική η στιγμή που ένα δίχρονο κοριτσάκι με σύνδρομο Down από γονείς μετανάστες και με αμφίβολη στέγη, έφτασε κάπου από το κέντρο της Αθήνας στο Ίλιον και συνάντησε παιδίατρο για πρώτη φορά δύο χρόνια αφότου γεννήθηκε. Η μικρούλα γαλήνια στην αγκαλιά του Δημάρχου Ιλίου, υπέστη τις εξετάσεις και τα εμβόλια και συγκίνησε όλους τους εθελοντές και το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας με το χαμόγελο, τα χάδια και τα παιχνίδια της.
Απαγορεύοντας περαιτέρω δημοσιοποίηση και φωτογραφίες ο Νίκος Ζενέτος, έδωσε εντολή το κοριτσάκι να «υιοθετηθεί» για όλες τις ανάγκες υγείας που έχει από τα Δημοτικά Ιατρεία του Ιλίου παρ’όλο που η οικογένεια δεν είναι δημότες ή κάτοικοι της πόλης, αλλά «στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε γνωρίζουμε σύνορα σε τέτοια θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στους συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου