meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!



Το 1ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Αυγουλάς την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 προσκεκλημένος της καθηγήτριας κας Κωνσταντίνας Φουντούκη και του συλλόγου διδασκόντων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας.

Ο κ. Αυγουλάς συνομίλησε για πάνω από μια ώρα με μαθητές δύο τμημάτων της Α' Λυκείου, συζητώντας για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στη σύγχρονη εποχή και στη χώρα μας ως Ευρωπαϊκού κράτους.

Οι ερωτήσεις των παιδιών ήταν πολλές, ουσιαστικές και επίκαιρες, αφού από τη συζήτηση αναδείχθηκαν θέματα όπως η αποσπασματική προσέγγιση της αναπηρίας από τους πολιτικούς, ο ρατσισμός που δυστυχώς ακόμη και σήμερα υφέρπει στη συμπεριφορά πολιτών, το όφελος της επιδοματικής πολιτικής στη σύγχρονη εποχή και στη σύγχρονη κοινωνία, ο ρόλος της φιλανθρωπίας σήμερα κ.α.

Στα συμπεράσματα της συζήτησης που προκαλούν θλίψη εντάσσονται δυστυχώς ο αποκλεισμός πολλών παιδιών με αναπηρία από την εκπαίδευση, η έλλειψη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης ζητημάτων αναπηρίας από το κράτος, ο αποκλεισμός των ΑμεΑ από την απασχόληση, τα πολλά προβλήματα προσβασιμότητας στο δομημένο χώρο κ.α.

«Όσο νέα παιδιά που σε λίγο θα γίνουν ενεργοί πολίτες με αλληλέγγυες δυνάμεις και αποφασιστική βούληση έρχονται σε επαφή με τέτοια κοινωνικά ζητήματα θα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», σημείωσε ο δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς μετά το τέλος της επίσκεψης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου