meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΖΩΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΡΑ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ


Γνωρίσαμε την κα Ζωή Αποστολοπούλου, επιτυχημένη, νεαρή και χαρισματική, από την υποψηφιότητα της στις τελευταίες Ευρωεκλογές με το Ποτάμι και την κατάταξη της στην 4η θέση με σταυρό προτίμησης πανελλαδικά!

Την συναντάμε ξανά τώρα υποψήφια με το Ποτάμι στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας και με χαρά σας παρουσιάζουμε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Με Άλλα Μάτια»!

Επιτυχημένη και καταξιωμένη δικηγόρος με δικό της γραφείο και ομάδα συνεργατών, καλή σύζυγος και μητέρα, άρα ολοκληρωμένη γυναίκα με καριέρα και οικογένεια και μάλιστα σε νεαρή ηλικία! Γιατί λοιπόν κα Αποστολοπούλου επιλέγετε να ασχοληθείτε με την πολιτική εσείς που όπως λέμε «τα έχετε όλα» στη ζωή σας;

 «Πιστεύω ότι οι πολιτικές επιλογές διατρέχουν τη ζωή μας σε όλες τις εκφάνσεις της. Και δεν μπορείς να κρίνεις τις πολιτικές, να απαιτείς να ελπίζεις όταν ο ίδιος δεν έχεις συμμετάσχει ενεργά, όταν ο ίδιος δεν έχεις να πεις και να κάνεις τίποτε, όταν δεν προσφέρεις και τις δικές σου δυνάμεις. Είναι απόφαση υπευθυνότητας. Η πολιτική, άλλωστε, στην Ελλάδα πάσχει γιατί οι δημιουργικοί πολίτες δεν βγαίνουν μπροστά. Πιστεύω ότι δημιουργικοί άνθρωποι που έχουν τριβεί με την δουλειά και την κοινωνία είναι αναγκαίοι περισσότερο από ποτέ και αυτό είναι το στοίχημα. Το στοίχημα των πολλών».

-Πολλοί βλέπουν ως πολιτικά ανεξήγητο το γεγονός το Ποτάμι ήδη από πριν τις τελευταίες Ευρωεκλογές να βρίσκει ευρύ δημόσιο βήμα στα ΜΜΕ και τώρα επιπλέον να έχει και πόρους για διαφημίσεις. Τι απαντάτε ως κόμμα και τι πιστεύετε εσείς προσωπικά ότι θα πρέπει εν τέλει να συγκρατήσει ο κάθε πολίτης από το δημόσιο λόγο των στελεχών του πολιτικού σας φορέα;

 «Ευρύ δημόσιο βήμα δεν θα το έλεγα. Η νομοθεσία ορίζει υποχρεωτικά τον αριθμό των εμφανίσεων όλων  των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε δύο στα ανά υποψήφιο και αυτό ισχύει για όλους. Αντίθετα, αρκεί να σας πω ότι τον Νοέμβριο που μας πέρασε το Ποτάμι είχε μόλις 7 εμφανίσεις, τη στιγμή που ο Σύρριζα, η ΝΔ και το Πασόκ είχαν πάνω από 40 το καθένα. Το Ποτάμι δεν παίρνει πολλά από τους λίγους και δεν έχει προστάτες. Εμείς ζητάμε λίγα από τους πολλούς, έχουμε κάνει μία τεράστια προσπάθεια εθελοντικής οικονομικής στήριξης που έχει αποδώσει και τα χρήματα που δίνουμε στη διαφήμιση είναι απειροελάχιστα σε σχέση με τις τεράστιες δαπάνες διαφήμισης των παλιών κομμάτων.  Δεν παίρνουμε αγύριστα δάνεια εκατομμυρίων από τις Τράπεζες και ενοχλούμε πολλούς επειδή φωνάζουμε για την περιστολή των κομματικών και προεκλογικών δαπανών. Τα εκατομμύρια που ξοδεύουν τα παλιά κόμματα τα πληρώνει ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός.
Είναι επιτέλους καιρός να απαλλαγούμε από τις καταστροφικές κομματικές πρακτικές των πελατών και να αναδείξουμε στο τιμόνι της χώρας υγιείς νέες δυνάμεις. Την Ελλάδα των πολιτών, όχι των πελατών»!

-Η κατεύθυνση που έχει δώσει στο Ποτάμι ο επικεφαλής σας κ. Σταύρος Θεοδωράκης είναι «Αλλάζουμε την Ελλάδα χωρίς να την γκρεμίσουμε»: Πώς αυτό θα έχει πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητα των πολιτών από τις 26 Γενάρη 2015 και μετά εφόσον έχετε ενεργό κυβερνητικό ρόλο ως κόμμα;

«Ευρωπαϊκός κοινωνικός προσανατολισμός της χώρας με αδιαπραγμάτευτη τη θέση μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Εξυγίανση του κράτους από την κομματοκρατία και την πελατοκρατία που δεν επιτρέπουν τις άξιες δυνάμεις της κοινωνίας μας να παράγουν και να προσφέρουν.  Διοικητική αναδιοργάνωση και ενίσχυση του παραγωγικού μας ιστού με αξιοποίηση της μέγιστης στήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έχετε αναρωτηθεί, γιατί οι Έλληνες θριαμβεύουν στο εξωτερικό; Η λέξη είναι μία: αξιοκρατία. Η παρατεινόμενη οικονομική μας δοκιμασία είναι μοναδική ευκαιρία να πάρουμε τη στροφή που θέλουν οι πολλοί. Προς όφελος των πολλών. Να διαλέξουμε τους καλύτερους και να οργανώσουμε επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, όχι διάσωσης της καρέκλας μας».

-Τι σημαίνουν για εσάς προσωπικά οι όροι «Αλλαγή» και «Πατρίδα» που χρησιμοποιούνται τον τελευταίο καιρό συνεχώς και κατά το δοκούν από όλους όσους εκφέρουν πολιτικό δημόσιο λόγο;

 «Η αλλαγή αρχίζει από τον καθένα μας και ξεκινάει από την έννοια του συλλογικού συμφέροντος. Είναι έννοια  που δεν την διδαχθήκαμε και μας είναι ξένη. Εάν τώρα που η Ελλάδα παραπαίει δεν καταλάβουμε ότι το ατομικό συμφέρον μας περνάει αναγκαστικά από το συλλογικό δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή. Αυτή είναι η πρόκληση για μένα και αυτό θα σημάνει την πιο κρίσιμη αλλαγή. Γιατί πατρίδα είμαστε όλοι, όλοι μαζί».

-Γιατί η ψήφος των πολιτών θα αποδειχθεί χρήσιμη για τη χώρα εάν δοθεί στο Ποτάμι ιδίως στις ερχόμενες κρίσιμες εκλογές;

 «Το Ποτάμι είναι η φωνή της λογικής, η φωνή της συνεννόησης, των λύσεων  και όχι των συνθημάτων. Θα λειτουργήσει καταλυτικά για να προχωρήσουμε σε συνεργασία του πολιτικού κόσμου και σε ρεαλιστικές λύσεις. Αυτό είναι το πρώτο και καίριο βήμα για ένα εθνικό σχέδιο στήριξης της χώρας που θα αποκαταστήσει όχι μόνο την αξιοπιστία της χώρας μας ως συνομιλητή στην διεθνή κοινότητα και τις αγορές αλλά και την αξιοπρέπεια στη ζωή όλων  μας».

Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι μαχόμενη Δικηγόρος Αθηνών με επαγγελματική σταδιοδρομία επί 15ετία. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακή ειδίκευση στις Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο College of Europe Βελγίου.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Δικαιοδοτικό Σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Συνθήκη της Νίκαιας» (Εκδ. Α. Σάκκουλα) και «Equal Treatment of People with Disabilities in EC – What does Equal Mean» (Εκδ. Jean Monnet, Πανεπιστημίου Ν. Υόρκης).

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την ενεργό πολιτική όταν γεννήθηκε το ΠΟΤΑΜΙ και είναι σήμερα, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής και Υπεύθυνη του Τομέα Μετανάστευσης  του Κινήματος. Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου