meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΙΛΙΟΝ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια νέας πλατείας στο Ίλιον, τα οποία τέλεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014. Η νέα πλατεία είναι μέρος ενός ακόμη δικτύου έργων που αναβαθμίζουν την περιοχή της Ραδιοφωνίας. Το έργο περιλαμβάνει επίσης, εκτός από την πλατεία που τελέστηκαν τα εγκαίνια, χώρο στάθμευσης, τη διάνοιξη της οδού Ναυσικάς και την πεζοδρόμηση της οδού Ευλαμπίας η οποία καταλήγει σε μια νέα πλατεία στην περιοχή του πρώην 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, με ταυτόχρονη διαμόρφωση χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία που έχει ο Δήμος Ιλίου με την Περιφέρεια και ιδιαίτερα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο οποίος «στέκεται πάντα στο πλευρό μας ανταποκρινόμενος στα δίκαια αιτήματά μας, υλοποιώντας πολλά και σημαντικά έργα στο Δήμο μας», σημειώνοντας έργα όπως, το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Καλπακίου με την κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Υδάτων, το Βιοκλιματικό Κέντρο για την Ανάπτυξη Δομών Κοινωνικής Φροντίδας, τη λειτουργία του 11ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή της Παλατιανής και την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού (12ου) στην περιοχή του Κέντρου, την ανάπλαση και δημιουργία ποδηλατόδρομου με διασφάλιση προσβασιμότητας επί της Λεωφόρου Θηβών, την ανακατασκευή της πλατείας Ρίμινι, την επικαιροποίηση της οδικής σήμανσης αντικαθιστώντας τις παλαιές με 7.000 περίπου πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες ονοματοθεσίας, καθώς και τη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Θηβών από την οδό Αγ. Νικολάου έως Λεωφόρου Φυλής.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως π. Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Κώστας Παπαντωνίου, ο πρώην Δήμαρχος Ιλίου Βασίλης Κουκουβίνος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Βλάχος, Στέλιος Μαριδάκης, Ιωάννα Πανταλάκη και Βασίλης Γιαννακάκος, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Θεόδωρος Καρδοματέας, οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, οι Πρόεδροι των Κ.Α.Π.Η. Ιλίου, η εκπρόσωπος του Προέδρου του Ιδρύματος Ι.Π.Α.Π «Η Θεοτόκος» Δήμητρα Οικονομίδου, καθώς και Πρόεδροι Φορέων, Συλλόγων & Σωματείων Ιλίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου