meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΙΛΙΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΙΛΙΟΥ
Φίλες και φίλοι,

Ο πολιτισμός αποτελεί μια σταθερή αξία για τον Δήμο μας και έχει το δικό του δυναμικό στίγμα στην πόλη μας. Οι Εθνικοτοπικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Ιλίου, όπως ο Σύλλογος Αρκάδων, εργάζονται με μεράκι, παρουσιάζουν ένα πλούσιο έργο, με πολύπλευρες δραστηριότητες που στοχεύουν στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης και της αγάπης των ανθρώπων για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Η στήριξη κάθε προσπάθειας που παράγει πολιτισμό είναι μια από τις προτεραιότητες του Δήμου Ιλίου, ο οποίος αγκαλιάζει όλους τους Εθνικοτοπικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους και στέκεται αρωγός σε κάθε τους βήμα.

Παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, ο πολιτισμός αποτελεί όχημα εξόδου από αυτήν την πρωτοφανή κοινωνική και οικονομική κρίση, καθώς προσφέρει ψυχική ανάταση, καλλιέργεια και ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας, που είναι αναγκαία για την ενδυνάμωση της σχέσης του ανθρώπου με την ιστορία και την παράδοση.

Με εγκάρδιους χαιρετισμού
Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο σύλλογος ΑΡΚΑΔΩΝ ΙΛΙΟΥ ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό να συμβάλλει στη διατήρηση, την καλλιέργεια και τη μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση της Αρκαδίας.

Προσπαθεί μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες να ενισχύσει τη γνωριμία των μελών του συλλόγου, προβάλλοντας τον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας τους, την καταγωγή και τις ρίζες ώστε να συνεχιστεί η αρκαδική παράδοση.

Με το νέο ΔΣ αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται, με τον ίδιο ζήλο και σεβασμό.

Ο σύλλογος έχει οργανώσει εκδηλώσεις με ιστορικά επιστημονικά και ψυχαγωγικά θέματα.

Έγινε ανακαίνιση του χώρου όπου στεγάζεται ο σύλλογος και ίδρυσε βιβλιοθήκη την οποία προσπαθεί να εμπλουτίσει με βιβλία, Αρκάδων συγγραφέων και Αρκαδικού περιεχομένου.

Επίσης έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε ο σύλλογος να έχει το δικό του βεστιάριο με στολές και έχει ήδη στην κατοχή του οκτώ γυναικείες φορεσιές.

Επίσης λειτουργεί και το καλλιτεχνικό εργαστήριο ξυλογλυπτικής, σχεδίου και ζωγραφικής με τον παραδοσιακό καλλιτέχνη Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο και με δωρεάν πρόγραμμα για όλα τα μέλη μας.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Οι ελληνικοί χοροί και το δημοτικό τραγούδι, στενά δεμένα με όλες τις δραστηριότητες της ζωής του λαού μας, εκφράζουν με ιδιαίτερο τρόπο την ψυχοσύνθεση, τα ιδανικά, τις ελπίδες του καθώς και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Αυτή την κληρονομιά θέλουμε να διατηρήσουμε για εμάς και να μεταδώσουμε στη νέα γενιά, που είναι απαραίτητο να γνωρίζει τις ρίζες της και να νιώθει περηφάνια, αγάπη και σεβασμό γι αυτές.

Με αυτές τις σκέψεις και με σεβασμό στην ελληνική παράδοση, το ΔΣ του συλλόγου, σας κάνει γνωστό ότι λειτουργούν τμήματα παραδοσιακού χορού, με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Φραγκάκη Γιώργου και απευθύνονται σε παιδιά και γονείς με Αρκαδική καταγωγή, ή είναι κάτοικοι Ιλίου.

Μαθήματα Παραδίδονται δωρεάν για κάθε μέλος του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου