meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Στις 5 Απριλίου 2013 ο νεαρός δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Ιλίου και Αναπλ.Οργανωτικός Γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς, επισκέφθηκε το Λύκειο της Μεγαλόπολης προσκεκλημένος του Διευθυντή Θεόδωρου Μπούρα και του Συλλόγου των καθηγητών.
 
Μετά την επιτυχημένη του ομιλία στο Γυμνάσιο της πόλης τον περασμένο μήνα, ο κ. Αυγουλάς ξαναβρέθηκε στη Μεγαλόπολη για να συζητήσει για τη διαφορετικότητα και τις ιδιαιτερότητες της στην καθημερινή ζωή των ΑμεΑ, με τους μαθητές του Λυκείου της πόλης, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στη συζήτηση με τις πολύ εύστοχες ερωτήσεις τους.

 
 
Σφοδρός ήταν ο κ. Αυγουλάς κατά ομάδων που προωθούν την στείρα περιθωριοποίηση έως και την εξόντωση της διαφορετικότητας βασισμένοι σε παλαιολιθικές αντιλήψεις και δημοκρατικά καταδικασμένες ιδεολογίες: «Οι νέοι θα κληθούν σύντομα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και το πρώτο βήμα θα είναι η είσοδος τους στο εκλογικό σώμα. Πρέπει με την ψήφο τους να περιορίσουν και να εξαλείψουν θλιβερά φαινόμενα που αποκτούν σήμερα ανάμεσα μας ανησυχητική πολιτική υπόσταση και θέτουν σε κίνδυνο την ισοτιμία και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Με συναντήσεις σαν τη σημερινή οι ελπίδες μου για αποκατάσταση του ανθρωπισμού στην Ελλάδα μας ευτυχώς αναπτερώνονται», δήλωσε.

 
 
Η επίσκεψη είχε και βιωματική διάσταση καθώς οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις σωστές τεχνικές συνοδείας ατόμων με προβλήματα όρασης, για τη χρήση της Τεχνολογίας από τους αναπήρους, έβαλαν μάσκα κάνοντας σε ζευγάρια μικρές βιωματικές βόλτες ερχόμενοι για λίγο στη θέση των συνανθρώπων τους με απώλεια όρασης, άγγιξαν τη γραφή Braille των τυφλών, ενώ απέσπασαν στο κλείσιμο της συζήτησης και μια μαντινάδα από τον Βαγγέλη Αυγουλά ο οποίος κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και όλοι μαζί συνεχίζουν πλέον τις συζητήσεις τους για τα κοινά θέματα που τους απασχολούν για το μέλλον μέσω του Facebook!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου